(Lat: Thysanoptera)
Trips er små, oftest mørke, insekter. De blir også kalt blæreføtter eller frynsevinger. Disse to siste navnene kommer av at de har en festeblære i enden av hvert ben og at de smale vingene er kantet av en hårfrynser.
I Danmark blir de også kalt koleraflue. Det kommer av at de opptrådte i store mengder i året 1853 da koleraen herjet som verst i København. Sykdommen og fluene ble så – ganske feilaktig – koblet sammen.
De fleste arter trips lever som saftsugere på planter. De er ganske gode flygere, selv om enkelte av dem bare går på vingene i stille, varmt vær. Når været er fint, kan de opptre i veldige mengder. Og det kan bli ganske plagsomt når man får dem på seg, for de gir en kriblende fornemmelse på huden. Dessuten har de en egen forkjærlighet for å krype inn under klærne og inn i ører, munn og øyne. Det er særlig korntripsen, Limnothrips cerealium, som gjør seg bemerket slik.
Trips er, som nevnt, planteetere, men de kan også finne på å bite i huden på folk. I enkelte tilfeller kan trips trenge seg inn i hus i store mengder. De har for vane å krype inn i trange hulrom. Derfor kan man ofte finne dem bak tapeter – ja, til og med bak glasset på bilder og lignende steder. De dør for øvrig raskt i det tørre stueklimaet.