(Latin: Trogoderma granarium.)
Khaprabillen er en liten, oval og mørkebrun bille. Den er mellom 1,5 og 3 mm lang og stammer fra India. Ordet khapra er indisk og betyr murstein. Billen har fått navnet fordi den ofte samler seg i store mengder i fuger i murene på de lagre hvor den huserer. Den er blitt spredt til de fleste tropiske og subtropiske land og opptrer som et grådig skadedyr på lagre av korn og fôr. Khaprabillen er nemlig, i motsetning til de ovennevnte arter, en planteeter.
Hunnen legger eggene løst i maten og kan legge opptil 50 egg. Ved 30 °C tar utviklingen fra egg til voksen bille ca. 40 dager. Ved 25 °C tar det minst 60 dager, og under de 24 °C kan khaprabillen ikke forplante seg. Hvis forholdene er ugunstige kan larvene gjemme seg i sprekker og revner og gå i en slags dvale. På denne måte kan de leve i årevis inntil det igjen kommer mat inn på lagrene. Billens evne til å gjemme seg bort gjør at bekjempelsen blir vanskelig. I Danmark levde det khaprabiller på flere malterier. Det medførte at Danmark ble forhindret i å eksportere dansk maltbygg til flere mellomamerikanske land i flere år. For øyeblikket er Danmark fri for khaprabiller, men man skal være bevisst om at de når som helst kan importeres i matvarer.
Denne ubetydelige bille er blitt en av verdens mest upopulære lagerskadedyr. Dette skyldes at khaprabillen ble innført til USA på et tidspunkt i 1952 – 1953. Der spredte den seg hurtig til flere av de amerikanske malterier, møller og kornlagre, og det kostet enorme summer for å få den bekjempet. I dag er khaprabillen uønsket i importvarer i det meste av verden.