(Latin: Lardoglyphus zacheri.)
Kjøttmidden er hvitlig og oval, og opptil 0,6 mm lang. Alle ben ender i doble klør, med unntak av hos hannen der tredje par med ben ender i to karakteristiske torner og fjerde par ender i en enkelt klo. Kjøttmidden lever på proteinrikt materiale og med en viss svakhet for åtsel som ligger lunt og fuktig. Det ser ut til at den har sin opprinnelige forekomst i Sør-Amerika, men lever også i skjulte forekomster i Norge, bl.a. på steder hvor hygienen omkring kjøttvarer har sviktet. Den er knyttet til slakteriavfall, ben, hud og skinn, men kan også finnes i pølsevarer. Som en reaksjon på sult kan midden forlenge sin livssyklus med et ekstra stadium – hypopusstadiet – som bl.a. er motstandsdyktig overfor ugunstige ytre forhold, spesielt uttørkning. I hypopusstadiet slepes kjøttmidden rundt på larvene av en kjøttspisende bille, typisk hudklanneren. Masseforekomster av kjøttmidd medvirker til at kjøttvaren får et buet, væskende overtrekk, som lukter dårlig og gjør varen uspiselig.